31 C
Tuzla
19.07.2024.

Rustamov četvrto pojačanje RK Sloboda

Rukometni klub Sloboda potpisao je ugovor s Khazeinom Rustamovim, talentovanim lijevim krilom koji u tuzlansku ekipu dolazi iz MRK Iskra Bugojno.

Rustamov je 25-godišnjak koji je nastupio i na Evropskom prvenstvu 2024. kao reprezentativac Gruzije, a svoje minute upisao je i u utakmici protiv selekcije Bosne i Hercegovine koja je odigrana u januaru ove godine, kada je selekcija Gruzije slavila sa 22:19.

Rustamov je do sada nastupao za HC Kutaisi te makedonske klubove RK PRILEP i GRK OHRID. Njegova raznovrsna međunarodna iskustva i igrački razvoj čine ga vrijednim pojačanjem za Slobodu.

Na pitanje o svojoj odluci da se pridruži Slobodi, Rustamov je izjavio: „Odlučio sam se za Slobodu jer smatram da je to jedna veoma kvalitetna i organizovana ekipa. Od naredne sezone očekujem prije svega jednu jako interesantnu, borbenu i uspješnu sezonu.”

Njegov dolazak donosi dodatnu snagu i energiju ekipi koja je već poznata po svom borbenom duhu i ambicijama za osvajanje titula. Do sada su u tuzlanski klub uz Rustamova pristigli i Ermin Ombaša, Berin Brkić i Faris Čolaković.

Vezane vijesti

TUZLA