12.8 C
Tuzla
25.09.2023.

U DKC Farah Tuzla održana edukacija – Stručnjaci Iz Beograda podijelili znanje sa ljekarima Centra

U DKC Farah danas je održana edukacija o apliciranju hijaluronskih filera. Deset pacijenata radilo je konturisanje cijelog lica, a edukatori su bili stučnjaci iz Beograda.

Zadnjih desetak godina  dermatološko kozmetički centar Farah Tuzla sarađuje sa Teoxane kompanijom -vrhunskim proizvođačem hijaluronskih filera u svijetu. Svojim klijentima tako, pružaju najbolje usluge. Svakodnevna edukacija ljekara dokaz je profesionalnosti i brige o korisnicima usluga, ovog Centra.

“Ovo je prvi put da se jedan veoma napredan kurs direktno radi u Tuzli. Teoxane nikada nije organizovao ovako sofisticirane i visokoselektivne edukacije na malom broju doktora što jako povećava nivo kvaliteta same edukacije i nivo profesionalnog pristupa” – kazao je prof. dr. sci. med. Edin Suljagić, vlasnik DKC Farah.

Inače, ovakve vrste edukacija, kompanija Teoxane organizuje sa najmanje 30 do 40 ljekara gdje su mogućnosti da komunicirate sa operatorom daleko manja nego je to bilo danas. Ovo je još jedan od dokaza da u Centu radi vrhunski tim stručnjaka.

“Ovdje je pet velikih stručnjaka i ovo nije klasična edukacija. Svi ovdje su vrhunski eksperti i osim što je ovo baza edukacije ovo je i razmjena iskustava između eksperata i naravno da ćemo doći i za pet i za manje vrhunskih ljekara u Farah” – naglasila je Dunja Ljubić, predstavnica kompanije Teoxane.

Najnovije tehnike rada injektovanja hijaluonskih filera bile su, između ostalog, tema današnje edukacije. Bitno je naglasiti i da ovi fileri imaju najprirodniji sastav, te poslije njihovog apliciranja pacijenti nemaju nikakve komplikacije.

“Naša prednosti koristeći ove filere je da dobijemo prirodne rezultate, nadoknadu volumena u licu dubokih masti i kosti, a sa potpunim zadržavanjem normalne fizionomije lica što ćemo mi da nas i prikazati na naših desetak pacijenata koje smo radili. Sama procedura apliciranja je potpuno bezbolna jer fileri u sebi sadrže lidokain koji obezbjeđuje bezbolnu proceduru, također sa tankim iglama I kanilama obavljamo ove procedure što također doprinosi bezbolnoj proceduri” – istakla je Marija Bošković, regionalna trenerica kompanije Teoxane.

Deset klijenata danas je uradilo konturisanje kompletnog  lica sa najmanje tri mililitra filera.

“Tako da smo sretni što je naša saradnja doživjela viši nivo i ovo je jedna fantastična stvar gdje možemo prezentovati najnovije metode nehirurškog podmlađivanja lica. Za ovakve module morali ste ići u Beograd, Monako itd, jer većina ih se određuje pute video linka, a to je za mlade doktore nedovoljno” – kazao je prof. dr. sci. med. Edin Suljagić, vlasnik DKC Farah.

Proceduru kod deset pacijenata izvelo je pet ljekara koja su posao završila na visokom nivou profesionalnosti te su sa edukatorima razotkrili sve moguće modalitete rada.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO