18.9 C
Tuzla
31.03.2023.

Večeras u programu RTV Slon humanitarna emisija za pomoć narodu Turske i Sirije

Nešto više od mjesec dana je prošlo kako su razorni zemljotresi pogodili Tursku i Siriju. S obzirom da je veliki broj ljudi ostao bez svojih domova i svega što se u njima nalazilo, akcije pomoći za narod Turske i Sirije još uvijek traju, a veliki doprinos dao je i narod BiH. Jednu od akcija pokrenulo je udruženje Pomozi ba, a podržala je BHRT koja će sa svim zainteresovanim medijima u našoj zemlji ustupiti emitovanje emisije u kojoj će se prikupljati sredstva za Tursku i Siriju.

BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati poseban program kojim ćemo ukazati na ljude u potrebi, promovisati humanitarne akcije u emisiji Teleton”, kazao je za RTV Slon Seid Masnica, glasnogovornik BHRT-a .

A u emisiji će se javljati poznate ličnosti iz javnog života. Program će trajati od 20:00 do 23:00 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža moći će telefonski donirati novac za stradale.

Da bi pomoć stigla do najugroženijih svoje djelovanje u kontekstu onoga što mi možemo raditi jeste da će se bez naknade omogućiti svim radijskim i tv kućama da preuzmu emisiju 16. marta, portali će to moći uraditi putem linka sa zvaničnog kanala na svojim platformama”, istakao je Masnica.

Jedan od medija koji će večeras od 20 satu u svom programu emitovati emisiju Teleton je i RTV Slon.

Jako nam je drago i odmah smo prihvatili ponudu da na ovaj način doprinesemo prikupljanju pomoći za narod Turske i Sirije. Do sada smo propratili brojne akcije koje su zaista pokazale koliko veliko srce naš narod ima i vjerujem da će odziv i u ovoj emisiji biti veliki” , kazala je Selma Jatić, urednica programa RTV Slon. 

Svi zainteresovani kampanju do 16. marta mogu podržati uplatom na račune Pomozi.ba ili pozivom na broj 17006. Organizatori također pozivaju i sve privredne subjekte i pojedince iz javnog života da budu pokrovitelji ili partneri ovog projekta, te da u skladu s mogućnostima izdvoje unaprijed ili direktno u programu određenu sumu novca, učestvuju u programu, a sve s ciljem da bi se ukupna pomoć uvećala.

POSLJEDNJE DODANO