25.5 C
Tuzla
05.05.2024.

Mikić: Da smo favoriti treba pokazati na terenu

Rukometaši Slobode sutra u okviru posljednjeg, 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, dočekuju ekipu Goražda. Utakmica će se odigrati u 16 sati u Maloj dvorani Mejdana.

„Sutra u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva dolazi dosta uigrana, iskusna ekipa. Posebno su uigrani ofanzivno, dugo igraju zajedno, znaju se dobro, praktički većina ekipe je tu od samih početaka, od pionira i u tom smislu rijetko i griješe, rijetko prave tehničke greške. Međutim, s obzirom da igramo na domaćem terenu, smatram da se zbog naše širine, naše klupe i našeg kvaliteta trebamo postaviti kao favoriti u toj utakmici i to pokazati na terenu“. – istakao je Mirko Mikić, šef stručnog štaba RK Sloboda.

Mirko Mikic
Foto: Mirko Mikić, šef stručnog štaba RK Sloboda

„Mislim da smo imali dovoljno vremena da se spremimo za ekipu Goražda, vidjeli smo da je to jedna dosta uigrana, iskusna ekipa. Ipak smatram da smo se dobro spremili, ako ispoštujemo sve što smo se dogovorili i budemo na 100 posto, rezultat ne bi trebao izostajati“. – poručio je Marko Lukić, rukometaš Slobode.

Marko Lukić RK Sloboda
Marko Lukić RK Sloboda

 

Vezane vijesti

TUZLA