25 C
Tuzla
30.04.2024.

I ove godine u Memorijalnom centru Potočari obilježen 1.mart – Dan nezavisnosti BiH

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanju su prisustvovali potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, federalni ministar za raseljena lica i izbjeglice Edin Ramić, zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, kao i brojne delegacije udruženja i građani iz Srebrenice i drugih gradova koji su odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović obratio se prisutnima i rekao da je Centar pravo mjesto gdje se treba obilježiti veliki dan za BiH i na taj način odati počast nevino ubijenima koji su dali sve kako bi preživjeli danas imali slobodu.

Kao i svake godine i ove godine su sindikalna organizacija Samostalnog sindikata PPDIVUT i granskih sindikata dale su svoj doprinos obilježavanju 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Djeca iz Srebrenice u podnevnim satima su defilovala gradom noseći zastavu države BiH.

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH bit će dodijeljene nagrade za najbolje likovne i literalne radove, a sponzor dodjele nagrada je Udruženje Dobro.ba.

U poslijepodnevnim satima u prostorijama MFS „EMMAUS-a“ bit će održana priredba koju su pripremili korisnici Dnevnog centra u Potočarima.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA