21.7 C
Tuzla
30.05.2023.

BIHAMK: Učestali odroni, vozite oprezno

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.
Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.
Za danas je u vremenu od 10 do 14 sati najavljena zamjena sijalica u tunelu Ivan (M-17 Hadžići-Konjic), zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.
Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart  u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.
Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Šićki Brod-Lukavac, Travnik-Vitez, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).
Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).
Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.
S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju padavine, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
……………………………………………………
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
AUTOCESTA A-1
Zenica-Sarajevo, zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Šićki Brod-Lukavac, u vremenu od 07 do 18 sati izvode se sanacioni radovi (svakim danom, osim nedjelje). Saobraća se usporeno, jednom trakom, uz povremeno preusmjeravanje putničkih vozila kroz Lukavac.
M-5
Bihać-Kamenica, zbog sanacionih radova radnim danima od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
Ripač-Dubovsko,  u toku su radovi na izgradnji trake za spora vozila, zbog čega se od 07 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.
M-6
Grude-Prispa, zbog radova na izgradnji Južne obilaznice (Izgradnja kraka prema Ljubuškom) povremeno se saobraća jednom trakom.
M-16.4
Rostovo-Bugojno, zbog izgradnje kružnog toka na ulazu u Bugojno, od 07 do 17:30 sati radnim danima saobraća se usporeno, jednom trakom.
M-17
Jablanica-Mostar, zbog sanacionih radova (kod restorana „Zdrava voda“) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).
M-18
Živinice, zbog sanacionih radova vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
M-20
Foča-Goražde, zbog većeg klizišta kod mjesta Filipovići saobraća se otežano, jednom trakom.
REGIONALNI PUTEVI:
R-428 Ravno-Zavala, zbog radova na dionici Ravno-spoj sa magistralnim putem M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-444 Podlugovi- Breza, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-445 Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.
R-455a Svatovac- Živinice, zbog sanacionih radova (dionica Suha-Barice)od 07 do 15 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-456 Humci-Jasenice, zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati (radnim danima) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-460 Gračanica-Srnice, zbog sanacionih radova na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!