1.7 C
Tuzla
23.04.2024.

BIHAMK:Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.
Povodom nastupajućeg vjerskog praznika pravoslavnog Božića na teritoriji Bosne i Hercegovine zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija danas (06.01.) od 12 sati do 24 sata 07.01.2023.godine.
Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na putevima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te u dijelu Kantona Sarajevo. U područjima sa gustom maglom savjetujemo da koristite svjetla za maglu (maglenke).
Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).
Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
AUTOPUTEVI:
A-1
Zenica sjever-Zenica jug, zbog izvođenja sanacionih radova kod tunela Klopče saobraća se jednom trakom.
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
M-6
Mostar-Stolac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskršću skretanja za tvornicu željeza Stolac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
M-17
Zenica (kod petlje Blatuša), zbog izvođenja radova na postavljanju odbojne zaštitne ograde u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća se usporeno.
Konjic, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste i lokalne ceste za Orahovicu, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-18
Čevljanovići-Nišići, zbog radova na izgradnji trake za spora vozila (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).
Živinice-Stupari (Đurđevik), zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom, u dužini od 4 km.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
REGIONALNI PUTEVI:
R-427 Stolac-Berkovići (raskršće sa M-6, izlaz iz Stoca), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-444 Breza, zbog radova na izgradnji kružnog toka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu.
R-445 Semizovac-Podlugovi, zbog izvođenja radova na bankini od 08 do 16 sati,  saobraća se usporeno.
Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Vezane vijesti

TUZLA