15 C
Tuzla
22.07.2024.

Izgradnja pješačkog mosta u Slavinovićima u završnoj fazi

Pri kraju su radovi na izgradnji pješačkog mosta u Slavinovićima.

Investitor radova je Grad Tuzla – Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Novi most je postavljen i spojene su dvije obale rijeke Jale kod Osnovne škole u Slavinovićima.

“Tuzla će i iduće godine biti pravo gradilište, nastavljajući s trendom investicija i velikih radova infrastrukturnih i komunalnih projekata na području grada. Cilj nam je riješiti probleme koje su identifikovali građani, a koje smo uvrstili u budžet. Izgradnja novog mosta u naselju Slavinovići je odgovor na zahtjeve građana, s obzirom da je prethodni most bio ilegalan i u lošem stanju. Poslušali smo njihove potrebe, planirali sredstva u budžetu, proveli postupke odabira izvođača i danas svečano prisustvujemo spajanju obala rijeke Jale ovim pješačkim mostom. Hvala građanima na strpljenju, a most je bio prijeko potreban za sve nas”, izjavio je Zijad Lugavić gradonačelnik Tuzle.

Građani naselja Slavinovići izrazili su zahvalnost i čestitali svima koji su dali doprinos u izgradnji mosta, odnosno na uspješno izvedenom projektu, Ističući važnost sigurnog mosta koji će koristiti u narednim godinama.

Planirano je da most bude potpuno završen u narednih 10 do 15 dana. Ukupna investicija iznosi oko 125.000 konvertibilnih maraka.

Vezane vijesti

TUZLA