5 C
Tuzla
30.03.2023.

Košarkaši BiH okupljaju se u Tuzli uoči posljednja dva meča kvalifikacija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Tuzli gdje će se pripremati za posljednja dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore i Mađarske.

Košarkaši BiH pripemat će se u Tuzli do utakmice sa Crnom Gorom koja je na rasporedu 23. februara u Mejdanu, a tri dana kasnije gostovat će Mađarskoj u gradu Szombathely.

Selektor Adis Bećiragić za ove utakmice pozvao je: Miralema Halilovića (Nanterre, Francuska), Johna Robersona (Manisa, Turska), Amara Gegića (Paris, Francuska), Kenana Kamenjaša (Budućnost, Crna Gora), Sanija Čamparu (Zadar, Hrvatska), Ajdina Penavu (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandra Lazića (Budućnost, Crna Gora), Adina Vrabca (Mons, Belgija), Đorđa Topolovića (Cedevita Junior, Hrvatska), Rijada Avdića (Spars), Harisa Delalića (Igokea), Amsala Delalića (Borac Banja Luka), Ismeta Sejfića (Bosna Sarajevo), Vojina Ilića (Budućnost Bijeljina) i Emira Ahmedovića (Šenčur, Slovenija).

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH zauzima četvrto mjesto sa 15 bodova koliko ima i Mađarska, dok je Crna Gora treća sa bodom više. Francuska i Litvanija su vodeće sa po 18 bodova. Plasman na Mundobasket ostvarit će tri najbolje selekcije.

POSLJEDNJE DODANO