12.8 C
Tuzla
25.09.2023.

Mijatović: Vlada FBiH želi suzbiti odlazak radne snage iz BiH

Tokom ove godine definitivno ćemo smanjiti opterećenje na plaće, a ono što je svima nama u Vladi Federacije BiH važno je suzbijanje odlaska radne snage iz naše zemlje, kazao je u četvrtak u Mostaru zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović.

Navodi kako je strateški okvir, odnosno smjernice za ekonomske i fiskalne politike FBiH za period od 2024. do 2026. godine jedna od bitnijih točaka koje su do sada usvojene na četvrtoj sjednici Vlade Federacije BiH.

– Pored onih ekonomskih agregata koji predstavljaju analizu stanja u prethodnoj godini i s projekcijom onog što nas čeka u ovom periodu, kao ključni prioriteti Vlade FBiH među ostalim ističu se kreiranje poslovnog ambijenta i poticanje rada i investicija, a isto tako, radna grupa završava i brzo ćemo imati program rada za ovaj mandatni period – kazao je Mijatović.

Dodao je kako će se opterećenje na plaće definitivno smanjiti tijekom ove godine.

– Intenzivno radimo s Unijom poslodavaca i sindikatima na onome što je projekcija nedostajućeg dijela koji će biti sigurno u proračunu u onom segmentu vanproračunskih fondova onog trenutka kada smanjimo opterećenje na plaću što će se definitivno dogoditi tijekom ove godine – naveo je Mijatović.

Istaknuo je kako je svima u Vladi FBiH bitno suzbijanje odlaska radne snage iz Bosne i Hercegovine.

– Pored ostalih stvari, prvi i osnovni uvjet, molba, zahtjev poslodavaca Bosne i Hercegovine je da smanjimo opterećenje na plaću čime ćemo njima osloboditi dio sredstava da mogu povećati plaće i s time ostaviti radnike u FBiH. To je jedan od ključnih prioriteta Vlade bez ikakve dileme – kazao je Mijatović.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO