15 C
Tuzla
30.11.2023.

Nakon deset dana potrage: Potvrđeni prvi tragovi nestalog Joze Divkovića

Nakon 10 dana potrage za Jozom Divkovićem iz naselja Bukinje, a koja je realizovana na jako širokom rejonu, jučer u popodnevnim satima nađeni su prvi potvrđeni tragovi nestale osobe, na osnovu kojeg se dalja potraga može bolje fokusirati, potvrđeno je iz GSS Stanica Tuzla.

Kako navode iz GSS Tuzla tragovi su nađeni zahvaljujući naporima volontera, članova GSS Tuzla, GSS Brčko distrikt BiH, Gorske Služba Spašavanja Stanica Konjic, Gorske Služba Spašavanja – Srebrenik, GSS – Gorska služba spašavanja Lukavac, DVD Tuzla, DVD Gornja Tuzla, Službe radio amatera Tuzla, lovačkih društava, mještana i komšija i uz podršku Crvenog križa/krsta grada Tuzla i Civilne zaštite Grada Tuzla.

 

Danas će potraga biti nastavljena u ciljanom području oko nađenih tragova. – Nažalost područje je jako zaraslo i nepristupačno, a volonteri koji su već danima angažovani se nadaju da će u toku potraga biti okončana uspješno. Volonterske snage rade srčano, ali nažalost ne mogu raditi svaki dan – navode iz GSS Tzzla. Podsjetimo, Jozo Divković je starija i dementna osoba čiji je nestanak prijavljen 21. septembra. U trenutku kada se udaljio od kuće na sebi je imao sivu majicu kratkih rukava, plavu trenerku i kućne papuče.

Vezane vijesti

TUZLA