20 C
Tuzla
20.07.2024.

Nastavak realizacije Projekta zapošljavanja stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 3.6.2024. godine donio nekoliko odluka koje se odnose na sufinansiranje zapošljavanja i podršku projektima u okviru Programa sufinansiranja zajedničkih projekata sa drugim pravnim subjektima 2024.

Tako je donesena i Odluka o odobravanju Projekta sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnom i srednjem obrazovanju u redovnoj nastavi u FBiH u školskoj godini 2024/2025.

Ovaj projekat, koji predstavlja redovno projektnu aktivnost Zavoda već nekoliko godina, bit će realiziran i sufinansiran u saradnji sa zainteresiranim kantonalnim ministarstvima obrazovanja.

U predstojećoj školskoj godini Projekat podrazumijeva zapošljavanje najmanje 200 osoba odgovarajućeg stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnom i srednjem obrazovanju u redovnoj nastavi u FBiH.

Za realizaciju Projekta Zavod je osigurao finansijska sredstva u iznosu od 1.500.000 KM, a u narednom periodu bit će potpisani ugovori sa osam kantonalnih ministarstva obrazovanja koja su iskazala interesovanje za učestvovanje u Projektu.

Vezane vijesti

TUZLA