30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

Nikola Čiča ponovo izabran za predsjednika HKD Napredak

Dr. sc. Nikola Čiča gotovo jednoglasno je izabran za predsjednika HKD Napredak što će mu biti drugi mandat na toj dužnosti. Čiča je izabran na jučerašnjoj 70. Glavnoj izborno – izvještajnoj Skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak koja je održana u Sarajevu.

Na ovoj Skupštini učestvovala su 73 zastupnika iz brojnih Napretkovih podružnica, udruga i klubova.

Novi dopredsjednici Društva su Miroslav Landeka, Damir Krešić, Hrvoje Milošević i Josip Križanović.

Novi saziv Središnje uprave činit će i prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, prof. dr. sc. Vanda Babić-Galić, Ivana Barišić, Franjo Leovac, don Vlatko Rosić, Gordana Mišković, Ines Kaić-Pervan, Sretko Tomić, dr. sc. Ante Ivić i Ivica Kovačević.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Blagun Lovrinović, Dragan Glavaš i Željka Obradović dok će Stegovni sud u novom mandatu činiti: Ružica Ševarika, Ljiljana Jurak i vlč. Ivan Dragičević.

Čiča se u svom obraćanju prisutnima dotakao glavnih ciljeva u svom novom mandatu na čelu hrvatskog nacionalnog kulturnog društva.

Naglasio je Čiča važnost jačanja Napretka kao najvećeg društva Hrvata u BiH. Želi u sljedećem mandatu osnažiti podružnice u Republici Hrvatskoj, dodatno se povezati s dijasporom te unaprijediti izdavaštvo kao jedno od temeljnih aktivnosti Društva.

Također, posebno je istakao i prioritetno osnaživanje Hrvatskog instituta za tradiciju i kulturu Hrvata u BiH koji tek u predstojećem periodu treba ostvariti puni potencijal.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA