17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

Obavještenje za pčelare: Ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka FBiH

“Obavještavaju se pčelari sa područja Grada Tuzle koji su upisani u Registar pčelara i pčelinjaka Federacije BiH,  da su shodno odredbama člana 12. Pravilnika o pčelarstvu („Službene novine Federacije BiH, broj: 31/18) obavezni izvršiti ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH.

Ažuriranje podataka Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH počinje 15.04.2024. godine i traje do 15.05. 2024. godine.

Ažuriranje podataka se vrši na na propisanom obrascu za promjenu podataka u Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH.

Obrasci se mogu preuzeti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a popunjeni obrasci se predaju putem pisarnice Grada Tuzle.

Upozoravaju se pčelari da je ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH  obavezan i uvjet za ostvarivanje prava na novčane podrške u 2024. godini na gradskom, kantonalnom i federalnom nivou.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, II sprat, kancelarija br. 223 ili na telefon 035/307 386”, saopšteno je na zvaničnoj stranici Grada Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA