5 C
Tuzla
30.11.2023.

Održan Simpozij o temi “Multidisciplinarni pristup u liječenju kardiovaskularnih bolesti”

U organizaciji Udruženja dijabetes i srce Tuzlanskog kantona, u Tuzli je od 17. do 19. marta 2023. godine, održan Simpozij o temi “Multidisciplinarni pristup u liječenju kardiovaskularnih bolesti”.
Prema riječima dr. med. sc. Mirsada Selimovića, načelnika Klinike za interne bolesti UKC Tuzla i predsjednika Udruženja dijabetes i srce TK, simpozij je namjenjen internistima, dijabetolozima, endokrinolozima i svim zainteresovanim ljekarima posvećenim poboljšanju zdravlja oboljelih od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.
„Cilj Simpozija je da pruži mladim ljekarima, ali i građanima Tuzlanskog kantona, najnovije informacije i smjernice u liječenju kardiovaskularnih bolesti“, istakao je u svom obraćanju dr. Selimović.
Doprinos u organizaciji simpozija pružila je i Ljekarska komora Tuzlanskog kantona. Svoje zadovoljstvo organizacijom iskazao je predsjednik Ljekarska komora TK, prof. dr. Harun Brkić.
„Uvjeren sam da će Simpozij biti uspješan i da će svi učesnici biti bogatiji za nova saznanja i preporuke, ali i ono što je možda najvažnije, a to je da se napravi jedinstven pristup u liječenju ovih oboljenja na prostoru TK pa i šire“, rekao prof. Brkić.
Aktivno učešće na simpoziju je ostvarilo 136 učesnika i 54 predavača.

Vezane vijesti

TUZLA