15 C
Tuzla
30.11.2023.

Presudili ste: U pozadini svakog odnosa između žene i muškarca skriva se neka vrsta interesa!

Jeste li znali da čak nas 50% vjeruje da iza ženko – muškog prijateljstva stoji interes da taj odnos preraste u nešto više? Pokazali su to rezultati istraživanja koje je naša medijska kuća uradila zajedno sa našim čitateljima. S druge strane, ostalih 50 % smatra da je u takvim odnosima u pitanju interes da imamo bolje razumijevanje odnosa i da je u pitanju potreba za savjetima iz drugog ugla. Bilo kako bilo, da li je u pozadini očekivanje da vam je prijatelj/ prijateljica vaše sudbinsko biće ili nešto drugo, jedno je sigurno, žensko muški odnosi intrigiraju ljudsku psihu i ponašanje.

Čak 71,9 posto smatra da žensko – muško prijateljstvo može prerasti u vezu ili drugačiji vid odnosa, 15,6 posto smatra da ne može i da sa uvijek ostaje u zoni prijateljstva dok 12,5 posto ne zna da li se može mijenjati priroda odnosa.

Pitali smo vas i šta je razlog pucanja ili prekida žensko – muških prijateljstva, između ostalog, rekli ste da su krive emocije (da se u konačnici jedna strana uvijek zaljubi a druga ne uzvraća osjećanja) i to: ljubomora, udaja/ženidba, prevelika očekivanja, laž….

Udala sam se za prijatelja!

Zanimljivo je da i  71,9 posto ispitanih vjeruje dok 28,1 posto ne vjeruje u žensko – muška prijateljstva, a razlozi za vjerovanje su iskrenost (navodite i da su iskrenija od žensko – ženskih prijateljstava) kao i to da ženama nabolje savjete daju upravo muškarci i jer su korisna za oba spola. Prema vašem sudu, razlozi zbog čega ne vjerujemo u ovakva prijateljstva su upravo skriveni interesi.

Evo i najzanimljivijih stavova:

Ne vjerujem jer: „muškarci su biće fizičkog podražaja“ (14,3 %), „muškarac vam može biti muž, brat ili bliži rod – ali prijatelj ne“ (14,3 %), „udala sam se za prijatelja“ (14,3%)!

Upravo o žensko – muškim prijateljstvima sa Remirom Osmanović, glumicom Narodnog pozorišta Tuzla, razgovarali smo u trećoj epizodi podcasta „Taboo Show“ . Ukoliko pogledate epizodu dostupnu na linku u produžetku teksta saznaćete i je li ženski osmijeh ujedno i flert, može li se iz prijateljstva roditi ljubav, zašto u braku prestajemo biti prijatelji i zašto su nam prijatelji najbolji psihijatri/psihijatrice.

 

Podsjećamo, sve ranije epizode video podcasta za žene dostupne su na YouTube kanalu RTV Slon, kao pojedinačni sadržaj i kao playlista. Nove epizode emitujemo zadnjeg utoraka u mjesecu. Ukoliko želite biti sigurni da nećete propustiti naše sadržaje pozivamo vas da označite subscribe našeg kanala i osigurate se da na vaše uređaje stižu obavijesti da je novi sadržaj dostupna za gledanje i preuzimanje.

 

Vezane vijesti

TUZLA