5 C
Tuzla
02.04.2023.

Pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i ukop identificiranih žrtava iz jula 1995. godine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, generalni sekretar Organizacionog odbora i zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova BiH Mirsad Bešić i tehnički sekretar Organizacionog odbora Nermin Alivuković.

Predstavnici Organizacionog odbora informirali su člana Predsjedništva BiH o pripremama za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica.

Bećirović je tokom sastanka poručio predstavnicima Organizacionog odbora da mogu očekivati njegovu punu podršku u skladu s kapacitetima kojima raspolaže.

Također, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da niko nema pravo da negira pravosnažne sudske presude i utvrđenu istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

POSLJEDNJE DODANO