27 C
Tuzla
18.07.2024.

Skupština FK Sloboda usvojila ostavku Elmira Šećerbegovića

Skupština Fudbalskog kluba Sloboda na jučerašnjem zasjedanju usvojila je ostavku Elmira Šećerbegovića dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora.

Šećerbegović je nakon nedjeljenog poraza od Željezničara 1:2 i ispadanja u Prvu ligu Federacije BiH svoj mandat stavio na raspolaganje skupštini FK Sloboda.

– Na današnjoj hitnoj sjednici skupština FK Sloboda usvojila je ostavku Elmira Šećerbegovića, predsjednika Upravnog odbora i na taj način razriješila Upravni odbor daljeg djelovanja. Jednoglasnim zaključkom, a sve u cilju transparetnog pristupa, donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara Upravnog odbora. Svi zainteresovani pojedinci trebaju da najkasnije do 7. juna 2023. godine dostave svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski na mail adresu – navedeno je u saopštenju FK Sloboda.

Prije stavljanja mandata na raspolaganje Elmir Šećerbegović je potpisao otkaze za članove radne zajednice FK Sloboda, ali nije obznanjeno o koliko je radnika riječ ni iz kojeg su segmenta kluba.

Vezane vijesti

TUZLA