7 C
Tuzla
22.03.2023.

Služba civilne zaštite: Brza reakcija u otklanjanju posljedica klizišta u Dobrnji, građani imaju pitku vodu

Jučer u poslijepodnevnim satima na području MZ Dobrnja, na nenaseljenom lokalitetu Razinoge, reaktivirano je jedno staro klizište, široko 100 metara, a dugo 200 metara. Radi se o lokalitetu na kojem, srećom, nema stambenih objekata, ali je tokom reaktivacije dio naselja ostao bez vodosnabdijevanja, jer je klizište oštetilo vodovodnu infrastrukturu. Tokom dana radnici JKP “Vodovoda i kanalizacija” Tuzla sanirali su oštećenje, te su stanovništvu uspjeli osigurati dotok pitke vode.

Služba za civilnu zaštitu Grada Tuzle je, odmah po saznanju izašla na teren, izvršila monitoring i izdala preporuke stanovništvu, te će u narednom periodu pratiti situaciju kako bi osigurala sigurnost lokalnog puta. Također, lokalitet je stavljen kao prioritet za izvođenje sanacionih mjera.

Miralem Mulać, šef Odjeljenja za upravljanje rizicima od katastrofa u Službi civilne zaštite Grada Tuzle, nakon pregleda terena izjavio je da se kompletna lokacija nalazi iznad stare jame rudnika što je degradiralo kompletnu širu zonu, što je, uz veliku zavodnjenost terena, bio i jedan od razloga reaktiviranja pomenutog klizišta.

POSLJEDNJE DODANO