Uređivačka politika - javno objavljujemo i pozivamo sve naše gledaoce, čitaoce i slušaoce da eventualne primjedbe na izvještavanje našeg medija dostave putem e-mail adrese: [email protected]
20. maj – Dan kada podsjećamo na nezamjenjivu ulogu pčela u ekosistemu
Danas, 20. maja, obilježava se Svjetski dan pčela, posvećen podizanju svijesti o ključnoj ulozi pčela i drugih oprašivača u očuvanju ekosistema, sigurnosti hrane i...
Pčele, ose i stršljeni: Šta smijemo, a šta nikako ne treba raditi?
Čim dani postanu topliji, u naš prostor ulaze stvorenja koja ne traže našu "dozvolu" kao pčele, ose i stršljeni. Zujanje iznad glave, sletanje na...
Pčele na ivici opstanka: U Sarajevu održano savjetovanje o njihovoj zaštiti
Pčele su mali, ali neprocjenjivi čuvari naše budućnosti. Njihova je uloga u održavanju ekosustava i proizvodnji hrane neizmjerno važna. Zbog toga je važno shvatiti ozbiljnost...
FOTO: Dolazak proljeća izmamio pčele i pčelare
Proljeće je napokon stiglo, a sa njim su iz svojih zimskih skloništa izašle pčele, u punoj snazi, spremne za obavljanje svog dragocjenog posla. Sunčani...
Pčelari u TK u problemima zbog suše, hoće li med biti skuplji?
Ismet se pčelarstvom bavi 25 godina. Kako nam priča, iz godine u godinu sve je teže zbog klimatskih promjena, a ove je, čini se...
Danas se obilježava Svjetski dan pčela, volite li njihove proizvode?
Predstavnici Ujedinjenih nacija (UN) su 20. maj proglasili Svjetskim danom pčela i tako značajno potcrtali važnost pčela i sistema oprašivanja za ekosistem.
Važnost pčela ogleda...
Otvoren 18. sajam ‘Medena’ na Trgu slobode u Tuzli
U organizaciji Saveza pčelara Tuzlanskog kantona danas je na Trgu slobode u Tuzli otvoren 18. Međunarodni sajam "Medena".
- Od 2006. godine organizujemo sajam, a...
Stršljeni, ose i pčele: Šta učiniti ako smo alergični na njihov ubod?
Ubod pčele, ose i stršljena može imati ozbiljne posljedice po čovjeka. Međutim, za Faketu Ključić ubod pčele je bio, kako ona tvrdi, spas. Zahvaljujući...
Naučnici otkrili koji vitamin usporava starenje
Vitamin D već dugo važi za jedan od najvažnijih nutrijenata povezanih sa zdravljem i dugovječnošću, a nova naučna istraživanja dodatno potvrđuju njegov značaj.
Studija objavljena...