14 C
Tuzla
28.05.2024.

Treći dan priprema: Zmajevi spremni za utakmice protiv Portugala i Luksemburga

Intenzivni su treninzi u tri dana za bh. reprezentativce. Selektor je na pripreme pozvao 23 igrača, ali su otpali Ermedin Demirović i Rade Krunić zbog povreda, pa su ih sa rezervnog spiska zamijenili Said Hamulić i Sanjin Prcić. Trener golmana kaže da se očekuje još dolazak Ibrahima Šehića i Edina Džeke. I treneri i igrači svjesni su izazova koji ih čekaju, posebno u utakmici s Portugalom.

”Svih pet napadača u reprezentaciji Porugala pripadaju svjetskom kremu, vrhunskoj klasi napadača i dati neki konkretan savjet, mislim da bi samo otišlo od teme, nešto što u suštini ne mora biti ključno. Ako budemo bili mi fokusirani na kolektivnu odbranu, ako nas bude dovoljno iza lopte, smatram da i Šehić u toj situaciji ima šanse da bude junak utakmice”, rekao je Siniša Mrkobrada, trener golmana reprezentacije BiH.

Među igračima vlada dobro raspoloženje pred mečeve. Iako je iza njih naporan period u klubovima, fokusirani su na ono što ih čeka u narednim danima i utakmicama sa Portugalom i Luksemburgom.

”Trebamo što bolje da odigramo protiv Portugala, zato što znamo da je to fantastična reprezentacija, fantastični igrači, imamo respekt prema njima, ali se nikoga ne bojimo, tako ćemo i ući s tim u utakmicu. Mislim da ćemo svi dati sto posto od sebe”, navodi Benjamin Tahirović, reprezentativac BiH.

Bh. fudbaleri će utakmicu sa Portugalom odigrati 17. juna u Lisabonu, dok će Luksemburg dočekati u Zenici tri dana kasnije.

Vezane vijesti

TUZLA