15.5 C
Tuzla
13.06.2024.

BHRT i Pomozi.ba pokrenuli kampanju prikupljanja novca za narod Turske i Sirije

Nešto više od mjesec dana je prošlo kako su razorni zemljotresi pogodili Tursku i Siriju. S obzirom da je veliki broj ljudi ostao bez svojih domova i svega što se u njima nalazilo, akcije pomoći za narod Turske i Sirije još uvijek traju, a veliki doprinos dao je i narod BiH. Jednu od akcija pokrenulo je udruženje Pomozi ba, a podržala je BHRT koja će sa svim zainteresovanim medijima u našoj zemlji ustupiti emitovanje emisije u kojoj će se prikupljati sredstva za Tursku i Siriju.

BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati poseban program kojim ćemo ukazati na ljude u potrebi, promovisati humanitarne akcije u emisiji Teleton”, kazao je za RTV Slon Seid Masnica, glasnogovornik BHRT-a .

A u emisiji će se javljati poznate ličnosti iz javnog života. Program će trajati od 20:00 do 23:00 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža moći će telefonski donirati novac za stradale.

Da bi pomoć stigla do najugroženijih svoje djelovanje u kontekstu onoga što mi možemo raditi jeste da će se bez naknade omogućiti svim radijskim i tv kućama da preuzmu emisiju 16. marta, portali će to moći uraditi putem linka sa zvaničnog kanala na svojim platformama”, istakao je Masnica.

Jedan od medija koji će u četvrtak od 20 satu u svom programu emitovati emisiju Teleton je i RTV Slon.

Jako nam je drago i odmah smo prihvatili ponudu da na ovaj način doprinesemo prikupljanju pomoći za narod Turske i Sirije. Do sada smo propratili brojne akcije koje su zaista pokazale koliko veliko srce naš narod ima i vjerujem da će odziv i u ovoj emisiji biti veliki” , kazala je Selma Jatić, urednica programa RTV Slon. 

Svi zainteresovani kampanju do 16. marta mogu podržati uplatom na račune pomozi.ba ili pozivom na broj 17006. Organizatori također pozivaju i sve privredne subjekte i pojedince iz javnog života da budu pokrovitelji ili partneri ovog projekta, te da u skladu s mogućnostima izdvoje unaprijed ili direktno u programu određenu sumu novca, učestvuju u programu, a sve s ciljem da bi se ukupna pomoć uvećala.

Vezane vijesti

TUZLA