-0 C
Tuzla
30.01.2023.

Cikotić – Lungarotti: Broj migranata u BiH značajno smanjen

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se u utorak u Sarajevu sa šeficom Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Laurom Lungarotti s kojom je razgovarao o provođenju definisanih prioriteta u upravljanju migracijama i povećanju sigurnosti građana.

Kako je saopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, istaknuto je da su u proteklom periodu realizirane brojne aktivnosti koje su rezultirale izgradnjom adekvatnih kapaciteta za smještaj migranata, te povećenjem sigurnosti migranata i lokalnog stanovništva.

Ministar Cikotić je posebno istakao da je zahvaljujući poduzetim mjerama koje je provodilo Ministarstvo i policijske agencije, broj migranata značajno smanjen i da se trenutno u četiri prihvatna centra nalaze 974 osobe. To je najmanji broj migranata u našoj zemlji od početka migrantske krize.

Tokom sastanka razgovarano je o budućoj saradnji između Ministarstva sigurnosti i Međunarodne organizacije za migracije, te o prioritetima u oblasti upravljanja migracijama, navodi se u saopćenju.

POSLJEDNJE DODANO