7 C
Tuzla
24.03.2023.

I narednih dana oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom

Oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom zadržat će se i narednih dana u Bosni i Hercegovini.

U ponedjeljak, 27. februara bit će oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 6, a dnevna -1 do 3, na jugu od 8 do 12 °C.

Oblačno vrijeme zadržat će se i u utorak, 28. februara. Prije podne na jugu zemlje je moguća slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslije podne, prolazno razvedravanje. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

U srijedu, 1. marta najavljeno je pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica.  Poslije podne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje od 7 do 12 °C.

Pretežno oblačno vrijeme predviđa se za četvrtak, 2. marta. Prije podne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama  će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 11 do 16 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

POSLJEDNJE DODANO