31 C
Tuzla
19.07.2024.

Još jedno pojačanje: Čolaković se pridružio Slobodi

Rukometni klub Sloboda potpisao je ugovor s još jednim mladim rukometašem, Farisom Čolakovićem.

Čolaković, talentovani desni bek, rođen 2003. godine, dolazi iz RK Krivaja, a u posljednje vrijeme je redovan i na spiskovima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj potez predstavlja značajno pojačanje za Crveno-crni tim, a mladom igraču pruža priliku za daljnji razvoj i napredak u karijeri.

“Kada me je Sloboda kontaktirala, bilo je to veliko priznanje za mene, obzirom da je riječ o velikom imenu u bh. rukometu i ekipi koja redovno igra “Evropu”. Nakon nekoliko seniorskih sezona u Krivaji, smatrao sam da je vrijeme da učinim određene promjene u svojoj karijeri. Dopale su mi se ambicije kluba i način na koji vide moju ulogu u ovoj sezoni. Dat ću svoj maksimum kako bih opravdao očekivanja i pomogao klubu u borbi za trofeje”, izjavio je Čolaković.

Dolazak Farisa Čolakovića u RK Sloboda predstavlja još jedan važan korak ka jačanju ekipe pred narednu sezonu. Prije Čolakovića pred novu sezonu u Mejdan su stigli Ermin Ombaša pivot iz RK Vogošća i Berin Brkić mladi čuvar mreže iz makedonskog kluba GRK Ohrid.

Vezane vijesti

TUZLA