15 C
Tuzla
24.02.2024.

Kampanja “Stvarajmo zajedno mogućnosti za uspjeh mladih osoba sa invaliditetom” izazvala veliki interes građana

Društvo koje potiče inkluziju, socijalizaciju te jača kapacitete mladih osoba s invaliditetom je svakako društvo kojem treba težiti. Kompanija Re-set inžinjering daje priliku upravo mladim osobama s invaliditetom, zapošljavajući ih i omogućavajući im da pokažu svoje vještine.

„U kompaniji Re-set inžinjering imamo uposlene već četiri osobe s invaliditetom preko Fonda za zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH. U Re-set inžinjeringu već od januara djelujemo s kompanijom tako da u našoj ponudi imamo raznih proizvoda koje izrađuju osobe s invaliditetom“, rekla je Enisa Mukinović Musić, koordinatorica u Re-set Tuzla.

Građani su imali priliku nabaviti neke od promotivnih materijala koje su napravile osobe s invaliditetom. Bile su tu zastavice s raznolikim motivima, kalendari, privjesci, magneti te bojanke namijenje djeci. Za one koji danas nisu uspjeli obezbijediti sebi neki od ovih kreativnih proizvoda, iz Re-set kompanije navode da iste mogu kupiti na njihovoj web stranici.

„To su proizvodi koje mogu da nađu za sebe i da ljudi više prestanu da misle kako osobe s invaliditetom ne mogu da proizvedu i urade nešto kako treba i kvalitetno. Do sada smo imali jako zadovoljnih kupaca, klijenata, firmi…“, govori Enisa Mukinović Musić, koordinatorica u Re-set Tuzla.

„Želimo da približimo inkluziju osoba s invaliditetom kroz naše proizvode. U posjeti su nam bili i naši najmlađi građani, djeca iz obdaništa što nam je izuzetno drago jer nastojimo približiti inkluziju osoba s invaliditetom od ranih dana“, objasnio je Aladin Kavgić, predsjednik Udruženja Re-set Tuzla.

Ono što je svakako obradovalo ove ljude jeste velika posjeta koju su imali danas. Za nešto više od pola sata rasprodali su sve proizvode koje su donijeli što svakako govori o spremnosti građana da podrže inkluziju osoba sa invaliditetom.

„Ovo su posljednji koraci našeg projekta, ulazimo u sedmi mjesec i završni dio je ova današnja kampanja za koju bih rekla da je bila jako uspješna“, kazala je Amela Teskeredžić, profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Tuzli.

Cilj kampanje bio je, kako navode, potaknuti mlade radno aktivne osobe s invaliditetom da izađu iz svojih sredina i motivisati ih da se pokažu javnosti. Naposljetku, učesnici su pozvali i druge mlade osobe s invaliditetom od 18 do 35 godina da se prijave u bazu podataka na stranici Re-seta i na taj način pridruže njihovoj kampanji.

Vezane vijesti

TUZLA