15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

Lepić: Sjednica Predstavničkog doma će biti bez obzira na broj potpisa rukovodstva FBiH

Mada tačan datum nije utvrđen, sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posvećena pitanju imenovanja novog saziva Federalne vlade, bit će održana bez obzira na broj potpisa članova rukovodstva Federacije BiH.

– Na sjednici će biti riječi o odluci rukovodstva FBiH ma kakva ona bila – izjavila je Feni predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković Lepić.

Nije željela prejudicirati kako će biti formulisan prijedlog dnevnog reda, a naročito ne mogući ishod sjednice.

Dopredsjedavajući Doma Mladen Bošković kazao je da će ova sjednica biti vjerovatno 6. aprila i da rok za imenovanje i potvrđivanje Vlade “nije probijen”.

Pitanje imenovanja novog saziva Vlade aktuelno je u Federaciji BiH nakon prošlogodišnjih općih oktobarskih izbora u Bosni i Hercegovini.

Prema sadašnjim pravilima, odluku o imenovanju Vlade donosi predsjednik Federacije BiH, uz obaveznu saglasnost dvoje potpredsjednika, a potvrđuje Predstavnički dom Federalnog parlamenta.

Aktuelna predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara proslijedila je odluku o imenovanju na potpis dvojici potpredsjednika FBiH Refiku Lendi i Igoru Stojanoviću.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA