27 C
Tuzla
18.07.2024.

Obilježena 25. godišnjica osnivanja Općine Sapna

Svečanim aktivnostima Općina Sapna ovih dana obilježava 25 godina od osnivanja, a današnjem je događaju prisustvovala i delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona predvođena predsjednikom Skupštine Žarkom Vujovićem i premijerom Irfanom Halilagićem.

Nakon što je na Centralnom spomen-obilježju poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni položeno cvijeće i odata počast, delegacija Kantonalne vlade je prisustvovala svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sapna.

Premijer Halilagić je u obraćanju istaknuo značaj koji je Sapna, ali i cijeli taj region imao u odbrani Bosne i Hercegovine, te još jednom izrazio opredjeljenje Vlade TK da djelima, a ne samo deklarativno, doprinese ravnomjernom razvoju Tuzlanskog kantona.

– U poratnim godinama Sapna je krenula praktično od nule. Bez infrastrukture, samo sa velikom voljom i željom za bolje sutra. Danas s ponosom možemo reći da je to “bolje sutra” u velikoj mjeri i ostvareno. Vlada na čijem sam čelu prošle je godine pokazala da nam je istinski ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica, krajnji cilj. U tom cilju smo i prošle godine posebnu pažnju posvetili infrastrukturnim projektima u Sapni. Za projekte u oblasti putne infrastrukture, vodoprivrede, te investicije na objektima obrazovanja iz Kantonalnog budžeta je izdvojeno skoro 2,5 miliona KM, što je više od jedne trećine Općinskog budžeta – kazao je Halilagić.

Uz premijera Halilagića današnjoj svečanosti u Sapni su prisustvovali i ministar finansija Suad Mustajbašić i ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević.

Vezane vijesti

TUZLA