15 C
Tuzla
20.05.2024.

Objavljeni termini utakmica Evropskog prvenstva za odbojkašice

Evropska odbojkaška konfederacija – CEV objavila je termine i mjesta odigravanja utakmica grupne faze Evropskog prvenstva za seniorke, koje se igra sredinom augusta ove godine u četiri države – Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.

Kao što je od ranije poznato, reprezentacija BiH igrat će u B-grupi u Italiji. Bh. odbojkašica snage će odmjeriti sa reprezentacijama Švicarske, Bugarske, Hrvatske, Rumunije i Italije.

Prve tri utakmice odbojkaškice će igrati u Monzi. U uvodnom susretu ekpa BiH igrat će 16. augusta protiv dobro poznate reprezentacije Švicarske, dan kasnije sastaje se s Bugarskom, a 18. augusta treći protivnik će biti selekcija Hrvatske. Sva tri susreta će se igrati u Areni Di Monza od 18.00 sati.

Nakon ove tri utakmice, za naše odbojkašice slijedi dva dana odmora i putovanje iz Monze u Torino, gdje će reprezentacija odigrati preostale dvije utakmice grupne faze EP-a. Četvrtu utakmicu grupne faze odbojkašice igraju 21. augusta protiv reprezentacije Rumunije, a u posljednjoj utakmici grupne faze za našu reprezentaciju 22. augusta očekuje susret protiv domaće ekipe Italije.

Oba susrata igrat će se dvorani Palazzeto dello Sport od 18.00 sati.
Reprezentativke Bosne i Hercegovine, predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem, na ovo prvenstvo idu sa velikim ambicijama, spremne da se bore za svaki poen, ostave srce na terenu i predstave državu i reprezentaciju u najboljem svjetlu, te budu iznenađenje ovog Evropskog prvenstva, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

Vezane vijesti

TUZLA