7 C
Tuzla
01.03.2024.

Počela sezona klizanja u Tuzli, koliko će novca građani izdvojiti za zabavu na ledenoj plohi?

Sa prvim pahuljama, sezona klizanja u Tuzli zvanično je otvorena. Balerina na ledu, Lana Galijašević vještim performansom pokazala je Tuzlacima kako mogu klizati ukoliko se posvete ovom sportu. Kaže, klizanje nije samo u pokretima nogu na ledu nego i u psihičkoj spremi.

Jer stvarno je klizanje baš zahtjevno. Zahtijeva i mentalni i fizički napor i jako je važan trud i disciplina”, rekla je za RTV Slon Lana Galijašević, članica Kluba sportova na ledu ”UNITY” Sarajevo. 

Rame uz rame sa Lanom je i Sofija. Vješte pokrete na ledu koje je naučila u Sarajevu, sa zadovoljstvom je prenijela u naš grad. To joj je kaže, posebno drago, jer podstiče druge da se bave ovim sportom.

Klizanje
Foto: RTV slon

Stvarno nam svake godine bude prelijepo i uvijek smo lijepo dočekane i ugošćene i stvarno je i meni a i drugim članicama drago da otvorimo klizalište u drugom gradu koji nije naš”, dodala je Sofija Kljajić, članica Kluba sportova na ledu ”UNITY” Sarajevo. 

Za razliku od Sarajeva, Tuzla nema Klub sportova na ledu. No, ipak ima one koji bi se time voljeli baviti. Zbog toga, kažu iz godine u godinu dolaze na Panonsku ledenu plohu kako bi klizali a ujedno dobro se i zabavili.

Ja naprimjer dođem ovdje oko pet i budem do kraja klizališta. Ja više volim zimski period nego ljetni i čim vidim klizanje da se otvara ja krećem ne znam gdje god da sam”, kazao nam je Ajdin Malohodžić. 

Najljepše je sve ovo što je ukrašeno i kako ima puno naroda da se možemo vozati i sve. Upoznala sam ovdje dosta prijatelja posebno prošle godine”, istakla je Dženana Omerović. 

Ajdin i Dženana su bili i prošle godine među 3.000 klizača koji su posjetili gradsko klizalište. Organizatori vjeruju da će nadmašiti ove rezultate, posebno kako kažu, jer imaju veće kapacitete i bolje uslove.

Otvorena sezona klizanja
Foto: RTV Slon

Imamo veliko i malo klizalište odvojeno a od prošle godine i ledeni tobogan. Imamo natkrivku od ukupno 800 kvadrata i na osnovu nje imamo rad u svim vremenskim uslovima i ona nam je najvažnija u svemu ovome da bi posjetitelji mogli uživati neovisno o vremenskim prilikama”, rekao je za RTV Slon Armin Karabegović, stručni saradnik sportsko-rekreativne aktivnosti JKP ”Pannonica” Tuzla. 

Osim ledene plohe za one najmlađe i ove godine instaliran je ledeni tobogan. Pored toga za one koji žele naučiti klizati biće organizovana besplatna škola klizanja. 

Dakle neće se plaćati. Obuka ide kao i prošle godine četiri časa po 60 minuta, radit ćemo od ponedjeljka do četvrtka, radit ćemo dva mjeseca i taj broj je ograničen za prvih 300 polaznike te škole klizanja”, dodaje Karabegović. 

/FOTO/ Počela 17. sezona klizanja u Tuzli

Sa tuzlanskog leda kaže Karabegović čut će se mnogo smijeha, vidjeti mnogo padova a posjetitelji će doživjeti dobru zabavu. Za ovu sezonu nabavljeno je preko 100 pari novih klizaljki stoga su i cijene ulaza promijenjene.

U odnosu na proteklu godinu smo podigli za pola marke. Radnim danima cijena ulaznice 4,5 KM sa vlastitim klizaljkama 3,5 KM, a vikendom je 6,5 KM a sa vlastitim klizaljkama je 4,5 marke”.

Tradicionalno kao i prethodnih 16 sezona, popularni maskenbal takozvani Klizibal biće održan i ove. Pored toga, posjetitelje čeka niz drugih zabavnih sadržaja. Gradsko klizalište otvoreno je od 10 do 22 sata.

Kako je to izgledalo na otvaranju pogledajte OVDJE 

 

Vezane vijesti

TUZLA