21.7 C
Tuzla
24.07.2024.

Podcast “Taboo Show”: Večeras druga epizoda, pitamo se ko nam kontroliše novčanik?

Postizanje rodne ravnopravnosti zahtijeva angažman žena i muškaraca, djevojčica i dječaka. To je svačija odgovornost – poruka je Ban Ki – Moon(a) –bivšeg generalnog sekretara UN-a. Ekonomski aspekt nasilja nad ženama jedan je od oblika nasilja koji je često udružen sa drugim oblicima (fizičko, psihičko, seksualno), a koji nerijetko predstavlja i zaseban oblik nasilja uz pomoć kojeg jedna osoba (obično partner) kontroliše ženu, a da sama žena – žrtva, ne prepoznaje nasilje kao takvo.

U istraživanju koje je prethodilo epizodi pitali smo vas šta je za vas ekonomsko nasilje i da li ga znate prepoznati? Šta građanke i građani misle o ekonomskom nasilju? Kako se dijeli kućni budžet? Da li žene raspolažu svojom platom? Da li zajedno odlučuju o ulaganjima, kao i brojna druga pitanja koja se tiču novca sa kojima raspolažemo. U istraživanju samo za žene – pitali smo vas, ko vam kontroliše novčanik?

Vaše odgovore i rezultate istraživanja donosimo u novoj epizodi podcasta „Taboo Show“ večeras od 21:00 sat.

 Gledate nas u programu TV Slon  i online medijima!

Ukoliko ste propustili prvu epizodu, možete je pogledati u produžetku teksta.

Video podcast TABOO SHOW, novi je projekat RTV Slon u kojem glas dajemo svim ženama. I svim temama o kojima se, po nepisanom pravilu, ne govori dovoljno glasno u javnom prostoru. Epizoda je realizirana u partnerstvu sa Mediacentrom Sarajevo i Uredom UN Women u BiH u sklopu projekta „Unapređenje uloge medija u prevenciji nasilja na ženama i nasilja u porodici u BiH“.

Partneri projekta su: NLB Banka Sarajevo, Lactalis BiH, Oriflame – prirodna švedska kozmetika, Frizerski salon „Dalma D&D“ Tuzla, DSO Level Tuzla i Oxint Tuzla.

Za sva vaša pitanje, dileme, reakcije, savjete, teme o kojima želite govoriti pišite nam na [email protected].

Vezane vijesti

TUZLA