13.9 C
Tuzla
22.05.2024.

Potpisan Memorandum o saradnji između Staffordshire University iz Ujedinjenog Kraljevstva i Memorijalnog centra Srebrenica

Danas je prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica potpisan Memorandum o saradnji između Staffordshire University iz Ujedinjenog Kraljevstva i ove institucije.
Potpisani Memorandum predstavlja polaznu osnovu za razvoj saradnje zasnovane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju, nastao je kao izraz potrebe da se utvrde okviri i vidovi buduće saradnje u oblastima obrazovanja, naučnog istraživanja, kulturološke razmjene, kulture sjećanja i memorijalizacije.
Memorandumom strane potpisnice takođe izražavaju svoju saglasnost za organizovanje i razvoj zajedničke saradnje i u oblastima saradnje u kulturološkoj razmjeni osoblja, obrazovanju, organizaciji i učešću na seminarima, radionicama i istraživačkim konferencijama, simpozijumima i seminarima o kulturi, razmjeni stručne i naučne literature, razmjeni stečenih iskustava između strana potpisnica itd.
Događaju su prisustvovali i studenti sa Staffordshire Univerziteta koji su podijelili svoje iskustvo prilikom posjete Memorijalnom centru i razgovoru sa majkama.
Naglašavamo da je potpisivanje Memoranduma rezultat projekta „Istina, dijalog, budućnost“, koji realizira Memorijalni centar Srebrenica uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. British Embassy Sarajevo 

Vezane vijesti

TUZLA