5 C
Tuzla
02.04.2023.

Potvrđeni rezultati prijevremenih lokalnih izbora u BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijala Odluku o potvrđivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik, te za načelnika Općine Bratunac i Vogošća, održanih  5. februara ove godine.

Prema potvrđenim rezultatima, za gradonačelnika Grada Bihać izabran je Elvedin Sedić, kandidat političkog subjekta Pomak-Pokret za modernu i aktivnu Krajinu, dok je za gradonačelnika Grada Tuzla izabran Zijad Lugavić, kandidat političkog subjekta SDP-Socijaldemokratska partija BiH.

Za gradonačelnika Grada Srebrenik izabran je Adnan Bjelić, kandidat političkog subjekta Ujedinjeni (NIP-NS-SDP), a za gradonačelnika Grada Zvornik Bojan Ivanović, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik.

Za načelnika Općine Bratunac izabran je Lazar Prodanović, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik, dok je za načelnika Općine Vogošća izabran Migdad Hasanović, kandidat SDA-Stranka demokratske akcije, saopćeno je iz CIK-a BiH.

POSLJEDNJE DODANO