11.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Pri kraju remont magistralnog vrelovoda, završetak do početka grijne sezone

Rekonstrukcija vrelovoda na dijelu južne saobraćajnice u Tuzli, privodi se kraju. Radovi na vrelovodu daljinskog grijanja u ulici Bulevar II korpusa Armije BiH, počeli su u maju, a radilo se od Komore 8 prema Komori 6.

„Ovdje kod ove pasarele prema Zlokovcu je naša komora 8 i pretporšle godine smo tu došli. Sad smo nastavili rekonstrukciju i uradili smo mašinski dio posla i termoizolacijski dio posla. Na ovaj način smo nastavili naš posao koji smo započeli na Sjenjaku, do Stupina i sad smo stigli do raskrsnice prema Hotelu Tuzla“, rekao je Suljo Sarić, pomoćnik direktora za tehnička pitanja JP Centralno grijanje Tuzla.

Cilj je postići bolju hidrauličku sliku, a to znači da će između ostalog biti omogućeno dodatno priključivanje novih objekata na sistem grijanja.

„Na ovaj način ćemo uspjeti da omogućimo i određena manja priključenja na podstanice i ta hidraulička slika znači da će razlika pritisaka bit bolja u ovom dijelu grada“, kaže Sarić.

Rekonstrukcija magistralnog vrelovoda radi se nakon 40 godina. U toku su završni građevinski radovi i asfaltiranje, tako da će svi stanovnici ovog naselja imati tople radijatore početkom grijne sezone.

A grijna sezona će početi na vrijeme, kaže Sarić, dodajući da će u naredne dvije sedmice biti završene i posljednje pripreme.

„Pripreme su u završnoj fazi, imamo još posla na nekoliko lokacija. Na jednoj ćemo završiti sljedeće sedmice kod mosta u Solini i bit ćemo spremni za sezonu grijanja“, kazao je Sarić.

Koja će, kao i do sada, početi 15. oktobra, a ukoliko bude potrebe, radijatori će biti topli i prije.

Vezane vijesti

TUZLA