23.9 C
Tuzla
20.05.2024.

Rukometni Zmajevi u srijedu protiv selekcije Kosova

Nakon jučerašnjeg okupljanja u Tuzli seniorska muška rukometna reprezentacija BIH, sutra putuje na Kosovo, gdje se u Prištini sastaje sa domaćom selekcijom u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.godine. Utakmica se igra u srijedu u  20:15 sati, a uzvratni susret je u nedjelju 12. aprila u SKPC Mejdan u Tuzli. Prema riječima selektora, situacija pred meč sa Kosovom je komplikovana, obzirom da u timu nema nekoliko bitnih igrača, koji se iz objektivnih i opravdanih razloga nisu odazvali.

Moramo se adaptirati na tu situaciju, pošto vremena nema, radimo sve u hodu, odnosno pojačavamo te teoretske informacije, a s druge strane moramo biti svjesni da svi igrači su igrali preko vikenda, tako da moramo biti svjesni i njihovih kapaciteta i mogućnosti. Mislim da nas očekuje dosta teška utakmica, protiv ekipe koja na domaćem terenu igra koja ima određenu kvalitetu. Ekipa koja je dosta kvalitetna uigrana, agresivna na domaćem terenu, puno više daju i da moramo biti svjesni da će to biti jedna borbena, agresivna utakmica i tražit ćemo najbolje što igrači mogu dati u ovom trenutku, što je i cilj da svako bude na svom nekako maksimalnom učinku kvalitete da ostvarimo pozitivan rezultat”- rekao je Irfan Smajlagić, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Specifična situacija kao i uvijek svi smo u nekom svom prvenstvu državnom, evropskom takmičenju ili bilo kojem drugom. Polako se skupljamo, večeras ćemo biti kompletni, ko je tu i ko radi i ko je došao mislim da će dati maksimum. Nije nam prvenstveno cilj da brojimo bodove, nego da se pogledamo u ogledalo i radimo na sebi. Iz utakmice u utakmicu ja nemam sumnje da će biti bolje i evo ja se nadam da ćemo u ovoj prvoj utakmici biti bolji nego što smo bili u prethodne dvije”- istakao je Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH.

 

Vezane vijesti

TUZLA