15 C
Tuzla
01.03.2024.

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći u Tuzli

Posljednje ažuriranje: 10:00

Sedam osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila poslije ponoći u tuzlanskom naselju Solana.

U nesreći su učestvovala dva vozila, na kojim je pričinjena velika materijalna šteta, a morali su intervenisati i vatrogasci.

U UKC-u Tuzla hospitalizovano je šest pacijenata  sa politraumom i teškim tjelesnim povredama koji se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

“Osoba Ð.D. 2002. godište ima povrede glave, pacijent je operisan, na respiratoru. M.V. 2003. godište ima povreda glave, grudnog koša i kičme, operisan je, na respiratoru. G.M. 1997. godište ima povreda vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran je operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše. D.A. 1996. godište ima povrede grudnog koša, kičme i abdomena, trenutno je u toku operativni zahvat. M.R. 1986. godište ima povreda glave, kičme i abdomena, samostalno diše, planiran je operativni zahvat. M.E. 2001. godište je pacijent koji je hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan komunikativan, u toku je dodatna dijagnostika. I pacijent M. K. 2002. godište, obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju, te otpušten na kućno liječenje”, navela je Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA