25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Stanje na putevima: Na pojedinim dijelovima smanjena vidljivost zbog magle

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Poledica je moguća u jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Simin Han-Banj Brdo, Rogatica-Ustiprača, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na povoljne vremenske uvjete.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), zbog čega će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

TUZLA