23.9 C
Tuzla
20.07.2024.

Stanje na putevima: Na pojedinim dionicama smanjena vidljivost zbog magle

U jutarnjim satima ponegdje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima magle, pa je vidljivost mjestimično smanjena. U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i i da obavezno drže odstojanje između vozila.
Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).
U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.
Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).
Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.
Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Vezane vijesti

TUZLA