7 C
Tuzla
01.03.2024.

Stanje na putevima: Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. 

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Živinice-Šićki Brod-Srebrenik, Tuzla-Kalesija i Ormanica-Gradačac. Skreće se pažnja na česte izlaske divljih konja na magistrali put Livno-Šuica. Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Apeluje se na sve vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova),  Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Vezane vijesti

TUZLA