10.5 C
Tuzla
21.04.2024.

Titule prvaka i viceprvaka BiH za KBS ORKKA

Danas se u Zenici održava Državno prvenstvo za djecu do 14 godina na kojem učestvuje 885 takmičara iz 112 klubova, članica Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa dvije mlade takmičarke, Eminom Fatušić i Sarah Ikanović, obje u kategoriji U14 -49 KG, i ostvario puni učinak, izborivši klubsko finale na Državnom prvenstvu, i to po prvi puta u historiji kluba.

Do finala, obje takmičarke su ostvarile po tri ubjedljive pobjede, dok su klubsko finale odradile rasterećeno, u kojem je pri neriješenom rezultatu, odlukom sudija 3:2, slavila Sarah Ikanović, ponijevši laskavu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, dok se Emina Fatušić okitila titulom viceprvaka Bosne i Hercegovine.

”Napominjemo, obje djevojčice su reprezentativke Bosne i Hercegovine, osvajačice zlata i bronze na posljednjem Federalnom prvenstvu, srebra i bronze na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu u Beogradu i bronze sa svjetske omladinske lige iz Venecije 2022. Velike nade lukavačkog karatea, koje su nastavile koračati stopama svojih starijih idola!”, navode iz Kluba ORKKA Lukavac.

Vezane vijesti

TUZLA