25.5 C
Tuzla
19.05.2024.

Atletičari Slobode sveukupni ekipni prvaci BiH u krosu u muškoj i ženskoj kategorij

Na sportskom aerodromu „Jegin Lug“ u Kalesiji 19.03.2023. godine u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba „Sloboda – Tehnograd“ Tuzla održano je Ekipno prvenstvo BiH u krosu. Po izuzetno lijepom vremenu, na zahtjevnoj stazi nastupilo je 98 takmičara iz 12 klubova sa područja Bosne i Hercegovine.

Atletski klub „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla osvojila je titulu sveukupnih ekipnih prvaka Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj kategoriji. Ekipno AK Sloboda – Tehnograd osvojila  je dva druga mjesta, u kategoriji djevojčica i juniorki, jedno treće mjesto u kategoriji juniora te dva četvrta mjesta u kategorijama dječaka i seniora. Na kros takmičenju izdvojili su se Nikola Pavljašević koji je trku završio na prvom mjestu, Elma Hasanbašić i Ema Mešković su završile utrke u svojim kategorijama na drugom mjestu.

Naredni vikend očekuje nas Državno prvenstvo BiH u trci 10000m na stazi, 10000m brzo hodanje, te uporedo i Zimski bacački kup BiH, koji je po kalendaru Atletskog saveza Bosne i Hercegovine trebao biti nešto ranije, ali je odgođen zbog vremenskih uslova.

Vezane vijesti

TUZLA