7 C
Tuzla
01.03.2024.

BIHAMK – Na putevima u BiH saobraća se po mokrom kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada.Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično pada slab snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu.
Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Travnik-Banja Luka, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Mostar-Žitomislići-Doljani, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča.
Na magistralnim putevima Priluka-Glamoč i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje vidljivost je smanjena zbog magle, dok na putu Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ skrećemo pažnju na jak vjetar.
Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na put ne krećite bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.
U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.
Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Vezane vijesti

TUZLA