20 C
Tuzla
23.05.2024.

Elvedina Muzaferija je novo zašitno lice Hifa Petrola

Hifa Petrol, najuspješnija i najbržerastuća bh. naftna kompanija, sa zadovoljstvom objavljuje svoje novo partnerstvo s Elvedinom Muzaferija, istaknutom skijašicom koja je osvojila javnost svojim izuzetnim talentom, neumornim radom i vrhunskim rezultatima.

Elvedina Muzaferija je ime koje je postalo sinonim za izuzetne sportske podvige u Bosni i Hercegovini. Ona je najbolja bh. alpska skijašica i jedina naša takmičarka u FIS Svjetskom kupu i Europa kupu. U protekloj sezoni, koja je ujedno i njena najbolja sezona do sada, ispisala je niz historijskih rezultata od čega izdvajamo plasman među najboljih 25 takmičarki svijeta u disciplinama spust i Super-G, odnosno plasman u finale FIS Svjetskog kupa.

Elvedina Muzaferija novo zaštitno lice Hifa Petrol
Elvedina Muzaferija novo zaštitno lice Hifa Petrola

U februaru ove godine, Elvedina je Bosni i Hercegovini donijela i prvu zlatnu medalju u Europa kupu u disciplini spust.

Sigurna je učesnica i Zimskih olimpijskih igara Milano – Cortina 2026. godine za koje ima ostvarenu A olimpijsku normu.

U skladu sa svojom dugogodišnjom tradicijom podrške talentiranim pojedincima unutar Bosne i Hercegovine, Hifa Petrol je prepoznala Elvedinin neosporni talenat i odlučila joj pružiti podršku u nastavku njene sjajne karijere. Ovo partnerstvo predstavlja spoj izvrsnosti i posvećenosti – vrijednosti koje su ključne kako za Hifa Petrol, tako i za Elvedinu Muzaferija.

Kampanja “Najbolji sa najboljim”, koju je Hifa Petrol pokrenula 2015. godine, ima za cilj podršku mladim i perspektivnim ljudima u BiH, te promociju uspjeha unutar naše zemlje. Kroz partnerstvo s vrhunskim sportistima poput Amela Tuke, Damira Džumhura, Sanjina Pehlivanovića, Mesuda Pezera, Darka Savića, Nedžmina Ambeškovića, Marka Maksimovića, Lane Pudar, Iman Avdić i Edina Puhala, Hifa Petrol je dokazala da je moguće ostvariti izuzetne rezultate čak i u najizazovnijim okolnostima. Cilj ove kampanje je i sprečavanje odliva mladih i perspektivnih ljudi iz naše zemlje.

Potpisivanjem ugovora s Elvedinom Muzaferija, Hifa Petrol nastavlja svoju misiju podrške izvrsnosti i inspiracije u BiH. Ovim činom, Elvedina se pridružuje impresivnom timu vrhunskih sportista, zaštitnih lica Hifa Petrola, te zajedno s njima predstavlja najbolje što Bosna i Hercegovina ima.

Ahmed Ahmetić, član Uprave Hifa Petrola
Ahmed Ahmetić, član Uprave Hifa Petrola

“Hifa Petrol je ponosna na dugogodišnju podršku 11 vrhunskih sportista, uključujući od sada i Elvedinu kao člana ovog ekskluzivnog tima, vjerujemo da će naša kampanja “Najbolji sa najboljim” nastaviti biti neosporni simbol uspjeha i izvrsnosti” – izjavio je Ahmed Ahmetić, član Uprave Hifa Petrola.

Elvedina Muzaferija, najbolja bh. skijašica
Elvedina Muzaferija, najbolja bh. skijašica

“Drago mi je da sam postala dio tima zaštitnih lica Hifa Petrola. Ovo partnerstvo predstavlja veliku čast za mene, ali i veliku odgovornost. Zahvalna sam Hifa Petrolu što su prepoznali moj rad i talenat, te mi pružili podršku u nastavku moje sportske karijere. Uz njihovu podršku, nadam se još većim uspjesima na skijaškim stazama, ali i prilici da budem inspiracija mladim sportistima u Bosni i Hercegovini. Jedva čekam što prije krenuti u nove izazove s ovom izuzetnom kompanijom” – kazala je Elvedina Muzaferija.

Vezane vijesti

TUZLA