20 C
Tuzla
23.05.2024.

Kada bi Kampus Univerziteta u Tuzli trebao dobiti građevinsku dozvolu za početak gradnje?

Izdavanje građevinskih dozvola za određene infrastrukturne projekte bila je tema sastanka gradskih i kantonalnih vlasti, odnosno gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića i ministra obrazovanja i nauke TK Ahmeda Omerovića.

Fokus je stavljen na izdavanje građevinskih dozvola za početak gradnje Kampusa, kao i za vanjsko uređenje Muzičke škole u Tuzli, koja je trenutno u izgradnji.

Također su razgovarali i o postupcima dobijanja dozvola za priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i mrežu centralnog grijanja.

Na sastanku je istaknuta važnost brzog izdavanja dozvola kako bi se projekti mogli realizirati što prije, a prije početka nove školske godine.

Gradonačelnik Lugavić naglasio je važnost realizacije ovih projekata i iskazao podršku u provođenju aktivnosti.

Dogovoreno je intenziviranje komunikacije i saradnje između Gradske uprave i Ministarstva i preduzeća kako bi se osiguralo da sve aktivnosti idu prema planu radi postizanja ciljeva.

Sastanku su prisustvovali i gradski vijećnik Tuzle, Šefik Husić, te predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke TK, JKP Centralnog grijanja, Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, te Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzle.

Vezane vijesti

TUZLA