12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Narodno pozorište Tuzla:Iduće sedmice na repertoaru tri predstave

Ansambl Narodnog pozorišta Tuzla će iduće sedmice za svoju publiku odigrati tri predstave sa aktuelnog repertoara. Ovo će biti sedmica puna smijeha, jer su na repertoaru dvije komedije i jedna dječja predstava.

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, u režiji Mustafe Nadarevića na sceni Pozorišta će se odigrati već u utorak, 10. januara u 19,30 sati. U predstavi igraju Meliha Fakić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić.

Dva dana kasnije, u četvrtak 12. januara u 19,30 sati, publika će moći pogledati predstavu „Djelidba“, po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića. U ovoj drami s komičnim elementima igraju Nenad Tomić, Elvis Jahić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugić, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević, Adnan Omerović, Edis Žilić i Dalibor Brkić.

Sedmica će se završiti sa predstavom za najmlađe. Predstava „Kao Mačak u čizmama“, autora i režisera Midhata Kušljugića, za mališane će se igrati u subotu, 14. januara u 12,00 sati. U predstavi igraju Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Irma Zukić, Jasmina Dedić Ibrić, Mirza Mujagić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Vezane vijesti

TUZLA