14 C
Tuzla
27.05.2024.

NLB Banka započela seriju interaktivnih ESG radionica sa korporativnim klijentima

ESG – ekološko, društveno i korporativno upravljanje, tri su ključna područja koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja pojedinih kompanija ili investicija, što uveliko postaje trend poslovanja na domaćem tržištu. „Prilike i mogućnosti za održivo finansiranje i poslovanje“ edukacija je koju organizuju NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka za korporativne klijente, a na kojoj se razmjenjuju iskustva prilikom implementacije održivosti u poslovanju.

NLB Banka u implementaciji elemenata održivosti je veoma fokusirana na lokalne zajednice i privredu, te svjesni uticaja poslovanja na društvene potrebe i očekivanja, u NLB Banci kažu, odgovaraju na uravnotežen, relevantan i transparentan način, kroz doprinos društvu, održivo finansiranje i poslovanje.

Berin Lakomica, izvršni direktor/direktor Sektora za poslovanje sa korporativnim klijentima NLB Banke d.d., Sarajevo istakao je značaj održivosti u današnjem poslovnom svijetu.

„Uvjereni smo da je održivost ključna komponenata uspjeha u današnjem poslovnom svijetu i predano podržavamo naše klijente u njihovim naporima ka održivijem poslovanju. Serija ESG radionica koje realizujemo u suradnji sa NLB Bankom Banja Luka naglašavaju našu zajedničku predanost podizanju svijesti klijenata obje banke u segmentu ESG poslovanja, održive budućnosti i pokretanju i održavanju odgovornih poslovnih praksi. Radujemo se i narednoj ESG radionici gdje ćemo ugostiti još naših klijenata”, izjavio je Lakomica.

Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka istakao je važnost informisanosti o ovoj temi koja zauzima sve značajnije mjesto za kompanije svih veličina koje žele da dugoročno održivo posluju i da se održivo finansiraju.

„Veoma je značajno da svi zajedno budemo, prije svega, upućeni u ovu tematiku, a još značajnije je da sarađujemo kada je u pitanju implementacija svih aktivnosti ka stvaranju održivih vrijednosti. U stvaranju takvih vrijednosti, kompanija služi svim zainteresovanim stranama – zaposlenima, klijentima, kupcima, dobavljačima, lokalnim zajednicama i društvu u cjelini. NLB Banka je u proteklim godinama implementirala mnogobrojne mjere održivog poslovanja i nastavljamo da dijelimo svoja saznanja i iskustvo sa klijentima, jer smatramo to vrlo važnom karakteristikom našeg odgovornog poslovanja“, naglasio je.

Ovogodišnja interaktivna radionica o održivom finansiranju i poslovanju NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka organizovale su u saradnji sa kompanijom Advantis Broker iz Banjaluke. Ova tema okupila je brojne klijente obje banke u Banjaluci, a tokom narednih mjeseci će se organizovati u Doboju, Tuzli, Bijeljini, Sarajevu i Mostaru.

Vezane vijesti

TUZLA