5 C
Tuzla
30.11.2023.

OSCE podržao mjere u oblasti sigurnosti koje poduzima ministar Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa zamjenikom šefa Misije  OSCE- a u BiH Thomasom Buschom, sa kojim je razgovarao o problemu porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

Kako je saopćeno iz FMUP-a, Busch je istakao kako je upoznat s aktivnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na unapređenju stanja u oblasti sigurnosti, te je podržao niz konkretnih mjera koje je ministar Isak poduzeo u kratkom roku od dana preuzimanja dužnosti federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Ministar Isak posebno je istakao kako je OSCE jedan od ključnih partnera Federalnog MUP-a, te da će se jačanje saradnje FMUP-a i Misije OSCE-a u BiH nastaviti i u budućnosti.

Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH Busch posebno je pohvalio odluku ministra Isaka da se na Policijskoj akademiji FMUP-a uvede predmet “Rodno-zasnovano nasilje, maloljetnička delinkvencija i nasilje u porodici“.

Na sastanku je zaključeno kako će Misija OSCE-a u BiH biti aktivno uključena u izradu Nastavnog plana i programa u navedenom predmetu, saopćeno je iz FMUP-a.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA