12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Pitamo vas: Jesu li žensko – muška prijateljstva mit ili stvarnost?

Platonska ljubav, prijateljstvo sa povlasticama, emocije ili interes, emotivna ili fizička kompatibilnost, očekivanja ili razočarenja, pitanje prijateljstva između žena i muškaraca godinama izaziva usputne rasprave i dijeli nas u dva tabora: ZA žensko – muška prijateljstva i PROTIV istih, ovisno o ličnim iskustvima.  

Naučnici smatraju da muška prijateljstva sa suprotnim spolom pokreću seksualnu privlačnost, bez obzira na to radi li se o samcima ili ne. Žene međutim, pokazuju veću sklonost tome da svoja prijateljstva s muškarcima shvaćaju kao platonska i kod kojih bi veza prouzrokovala nevolje, piše Daily Mail.

No, skoro da nema osobe koje o pitanju žensko – muških prijateljstava nema stav!

A mi vas pitamo, jesu li žensko – muška prijateljstva na Balkanu mit ili stvarnost?

Može li žena biti „jaran“ i može li prijatelj biti „rame za plakanje“, ko očekuje ljubav a ko vezu pitanja su za čijim odgovorima i mi tragamo.

Pozivamo vas da nam pomognete tako što ćete odvojiti samo minutu vašeg vremena i odgovoriti na par pitanja koji slijede.

Više o ovome govorit ćemo u drugoj epizodi video podcasta za žene „Taboo Show“ koju možete slušati i gledati u utorak 27. juna u online medijima i programu TV Slon.

Vezane vijesti

TUZLA