7 C
Tuzla
01.03.2024.

Plava Medical Group: Jedina privatna zdravstvena ustanova koja ulaže u naučno-istraživačku djelatnost

Plava Medical Group je u poslednje 3 decenije lider u privatnom zdravstvenom sektoru u Tuzlanskom kantonu, BiH  a zasigurno i u široj regiji.

Tim povodom razgovarali smo sa MSc. MD Admirom Kurtćehajićem, koordinatorom za naučno-istraživačku djelatnost, koji je sa nama podijelio ključne prednosti ove zdravstvene ustanove, na kojima počiva višedecenijski uspjeh i vodeća pozicija na zdravstvenoj sceni.

“Sveobuhvatna savremena zdravstvena zaštita i visoko profesionalni medicinski timovi kao i kontinuirano ulaganje u edukacije mladih ljekara, nabavku najnaprednije medicinske opreme i otvaranje novih poslovnica opravdava našu prepoznatljovost i svrstava nas u red najboljih. Upravo iz te bogate karijere, proizilazi nešto po čemu smo neprikosnoveni, a pravi značajnu razliku u poslednjih 10 godina. Svestrana  medicinska edukacija,  platforma naučne produkcije koja se manifestira originalnim i revijalnim naučnim člancima, afirmativnim pismima, editorijalima kroz publikacije u naučnim bazama – CC, SCI, WoS, PubMed, Medline, Scopus.” – istakao je dr. Kurtćehajić.

MSc. MD Admir Kurtćehajić

Dodao je da kroz naučno-istraživačku djelatnost PZU Plava Medical Group postaje i zvanično, interesantan poligon za klinička istraživanja / studije na najvećoj razini.

“Sa ponosom ističemo rad Etičkog komiteta Plave Medical Group, ljekarske stručno-afirmativne sastanke, kontinuiranu edukaciju zdravstvenog kadra, promociju standarda sigurnosti i kvaliteta (AKAZ).” – zaključuje Kurtćehajić.

Na linku su dostupni radovi uposlenika/saradnika, kliničke studije i naučna istraživanja koja su sprovedena u Plava Medical Group.

Vezane vijesti

TUZLA