23.9 C
Tuzla
20.05.2024.

Podrška Palestini stiže i iz Zenice

Mirnim protestom i šetnjom gradskim ulicama te zajedničkim učenjem dove za Palestinu, u organizaciji Udruženja građana “HU- Hedija“, nekoliko hiljada građana tog grada odaslalo je sa Trga “Alija Izetbegović” poruke podrške stanovnicima Gaze, koji se već nekoliko dana nalaze pod stalnom paljbom granata izraelske vojske.

Koordinatorica tog humanitarnog udruženja Paša Alihodžić istaknula je kako se skupu odazvala u svojstvu građanke, a kao organizatori protesta udruženje se isključivo pojavilo zbog činjenice da se u zahtjevu za dobijanje dozvole za organizaciju ovakvog skupa mora prijaviti neko organizator.

– Cilj je bio da se okupi narod, da i naš grad Zenica da svoj glas protiv ove nepravde, protiv ovog genocida. Ne samo što se radi o narodu u Palestini, da neko misli što je muslimanski narod, jer, bez obzira koji je narod u pitanju, uvijek ću podići svoj glas i nastojati da okupimo narod – kazala je Alihodžić.

Skupu je, kako je naglasio u svojstvu građanina, prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Zeničanin Ramo Isak, koji je pozvao svoje sugrađane da na dostojanstven način i bez incidenata iskažu svoj stav.

Izvor: RTV Slon / Fena

Vezane vijesti

TUZLA